על רקע החששות מהיציבות הכלכלית של סין והירידה בביקוש העולמי, הבנק העולמי תיקן את תחזיות הצמיחה שלו לפיתוח מזרח אסיה והאוקיינוס השקט. ההערכה האחרונה של הבנק, שנחשפה בדו"ח מאסיה ביום שני, צופה שהאזור יראה צמיחה של 5% ב-2023, ירידה מתונה מה-5.1% הצפוי שנעשה באפריל. גם תחזית 2024 עודכנה מ-4.8% ל-4.5%.
הבנק העולמי, שבסיסו בוושינגטון, נשאר יציב בתחזית הצמיחה שלו לשנת 2023 עבור סין, ושומר על 5.1%. עם זאת, הציפיות לשנת 2024 עברו קיצוץ, וירדו מ-4.8% ל-4.4%. כיול מחדש זה נובע ממספר עצום של אתגרים שסין מנווטת כעת. אלה כוללים הסלמה ברמות החוב, מגזר נכסים רעוע ו"גורמים מבניים לטווח ארוך יותר".
לפי הבנק, סביר להניח שהמסלול הכלכלי של סין מושפע יותר מדינמיקה פנימית. לעומת זאת, כלכלות אזוריות אחרות יושפעו במידה ניכרת על ידי משתנים חיצוניים. למרות שרוב הכלכלות של מזרח אסיה התאוששו ממצוקות מאז 2020, ובמיוחד מגיפת קוביד-19 ,הבנק העולמי צופה שקצב הצמיחה יאט בשנים הקרובות.
דאגה ספציפית שהעלה הבנק נעה סביב העלייה המדאיגה ברמות החוב, הן ממשלתיות והן תאגידיות. מדינות כמו סין, תאילנד וויאטנם עדות לטיולים תלולים במיוחד בזירה זו. לרמות חוב גבוהות כאלה יש השלכות פוטנציאליות, לרבות צמצום השקעות ציבוריות ופרטיות ואפשרות לעלייה בשיעורי הריבית, וכתוצאה מכך להגביר את עלויות ההלוואות עבור גופים פרטיים. ניתוח הבנק מגלה כי הסלמה של 10 נקודות אחוז בחוב הממשלתי ביחס לתוצר עשויה להביא לירידה של 1.2 נקודות אחוז בצמיחת ההשקעות.
באופן דומה, עלייה דומה בחוב הפרטי עשויה להביא להפחתה של 1.1 נקודת אחוז בהרחבת ההשקעות. נקודת מחלוקת מסוימת היא החוב ההולך וגדל של משקי הבית, במיוחד במדינות כמו סין, מלזיה ותאילנד, אשר עולות כיום על כלכלות מתעוררות אחרות. החוב המוגבר של משקי הבית עשוי להפחית את הצריכה על ידי הפניית חלק משמעותי יותר מההכנסה לשירות החוב, מה שמוביל בסופו של דבר לקיצוץ בהוצאות. הבנק העולמי מדגיש כי עלייה של 10 נקודות אחוז בחוב משקי הבית עשויה לגלח 0.4 נקודת אחוז מצמיחת הצריכה.
האינדיקטורים הנוכחיים מצביעים על כך שההוצאות של משקי הבית באזור מזרח אסיה והאוקיינוס השקט עדיין לא הגיעו לשיאה שלפני המגפה. ספציפית, בסין, מגמות המכירות הקמעונאיות עומדות במקצת, המיוחסות למיזוג של גורמים: ירידה במחירי הדיור, צמיחה מאופקת בהכנסה של משקי הבית, נטייה לחיסכון זהירות, הסלמה בחוב משקי הבית ותמורות דמוגרפיות, כגון הזדקנות האוכלוסייה.